Logo VIII Fòrum EOICAT
22 Sep

VIII FORUM EOICAT EOI LLEIDA

Això ja està en marxa: VIII Fòrum EOICAT a l'EOI de Lleida, els dies 27 i 28 de març de 2020.

Serà un Fòrum molt especial on viurem les EOI més intensament que mai.

Aquest és el nostre lema: "Vivint EOIntensament"

 

El VIII FÒRUM EOICAT tindrà lloc a l’EOI de Lleida els dies 27 i 28 de març de 2020. El lema, “vivint EOIntensament”, ens convida a viure de manera activa i plaent l’experiència d’ensenyar i aprendre idiomes, com una vivència compartida i que ens acompanya al llarg de la vida.

Aquest nou Fòrum compta aplegar 300 professors vinguts de  totes les EOI de Catalunya i ve farcit d’idees i propostes motivadores, amb l’objectiu de renovar la pràctica docent i de retruc millorar l’experiència d’aprenentatge dels nostres alumnes.

Moltes d’aquestes propostes basculen els rols aprenent-docent, posant en valor l’autonomia de l’alumne: Convertir l’alumne en protagonista, anar més enllà de l’activitat tradicional de l’aula i acompanyar-lo a descobrir la llengua des d’una mirada més personalitzada. De fet, el logo d’aquest proper Fòrum explica molt bé aquesta transformació: Inspirat en el personatge de Vitruvi, l’alumne, més encarcarat al principi, surt del cercle amb l’ajut d’una alumna que el convida a descobrir i comprendre el món, d’una altra manera. Junts, comparteixen l’experiència de l’aprenentatge de la llengua, més dinàmic i vivencial.

Aquest és l’esperit del VIII Fòrum EOICAT i aquests són els nous mots d’ordre que el bastiran: motivar, implicar, guiar, cooperar, innovar i crear.

Per a poder conjugar-los bé hem dividit el programa del VIII Fòrum en tres parts que, enllaçades, dibuixen el mapa de l’aprenentatge d’ idiomes :

INSPIRANT: Xerrades i debats (divendres 27 matí, a La Llotja).

SORPRENENT I EMOCIONANT : Intercanvi d’experiències de professorat d’EOI (divendres 27 tarda, a l’EOI de Lleida).

CREANT: Espais de creació (dissabte 28 matí, a La Llotja).

El repte és major però la il·lusió i motivació de la junta de l’EOICAT, juntament amb l’equip de l’EOI de Lleida, per acollir el VIII Fòrum, també.